Коли вибираєте собі автомобіль, важливо врахувати, наскільки він буде дешевий в обслуговуванні. Якщо ви цього не врахуєте, то щороку доведеться витрачати багато грошей на його ремонт та паливо.

Отже, які автомобілі коштують дешевше в обслуговуванні? Експерт-інженер з автомобілів, Денис Черниш, каже, що можна розділити автомобілі на дві групи: ті, у яких двигуни внутрішнього згоряння (ДВС) – це бензинові та дизельні, а також ті, що працюють на електриці.

У автомобілів з ДВС багато рухомих частин, які зношуються з часом і потребують мастила. Крім того, вони мають додаткове обладнання для зниження викидів в атмосферу, але це обладнання потребує регулярного обслуговування.

На відміну від них, електричні автомобілі не мають таких складних систем. У них є лише підвіска.

Отже, найдешевшими в обслуговуванні є електричні автомобілі із простою підвіскою.

І ще один важливий момент: чим більше технологій в автомобілі, тим більша ймовірність поломок. Тому чим простіше автомобіль, тим дешевше його обслуговування. Якщо ви віддаєте перевагу автомобілям з ДВС, вибирайте передньопривідні автомобілі з простими 4-циліндровими двигунами без додаткових систем, таких як стабілізація, антиблокування гальм та кондиціювання повітря.

Наприклад, під такі автомобілі підходять старі моделі, такі як Daewoo Lanos та Chevrolet Aveo до 2006 року. Вони прості в обслуговуванні, і на ринку є багато дешевих запчастин для них.

"У цих машинах нема чому ламатися. А на те, що є, то на ринку дуже великий вибір бюджетних запчастин", - додав інженер.

Читайте також: