Кожен автоводій знає, що в Україні з наближенням зимового сезону літні шини на колесах автомашин слід міняти на зимові. Ще б пак, тільки спеціальні шини при температурі нижче нуля можуть забезпечити гарне зчеплення з дорожнім покриттям, скорочують гальмівний шлях і покращують керованість автомобіля. Вся річ у тому, що зимова гума має м'якший склад, щоб зберігати еластичність у будь-які морози. Ось тільки процес заміни шин на СТО також потребує уважності.

Наприклад, щоб шиномонтажники не переплутали ваші колеса з іншими, досвідчені водії рекомендують підписувати крейдою на кожній шині номер свого автомобіля. Виявляється, працівники СТО часто плутають шини 13 та 16 радіусу.

Крім того, перед перебортуванням шин треба добре вимити їх та колісні диски. Іноді через пил і в'язкі бітумні речовини на кромці колеса покришка прилягає нещільно і пропускає повітря.

Важливим є і псигологічний момент – до чистих колес завжди ставляться дбайливіше.

Перевіряють ушкодження гуми

Шини, привезені на шиномонтаж, варто оглянути з усіх боків - витягти камінчики і шурупи, що застрягли (якщо є). Перевірити стан вентилів. Якщо на гумі є пухирі або пошкоджені місця, надалі буде відомо, чому спускає колесо .

Попереджають про особливості свого авто

Насамперед, це має бути попередження про тонкощі зняття ковпака або декоративного пластикового ковпачка на колесі. Шиномонтажники часто ламають ці деталі. Також слід попередити про особливу увагу при балансуванні того колеса, яке нещодавно суттєво постраждало від ями чи вискакування на бордюр.

Спостерігають за роботою

Якщо кромка диска іржава, її необхідно зачистити наждачкою і потім одягати гуму. Інакше повітря виходитиме. Варто звернути увагу, чи ставлять у потрібні місця вантажі. Подивитися на вантажі. На легкосплавні диски потрібно встановлювати лише пластикові, а не металеві. Балансувальний верстат повинен стояти на бетонній плиті, якщо підлога нерівна. При встановленні колеса на місце бажано простежити, як шиномонтажник затягує болти. Якщо перетягне, зірве різьблення.

Читайте також:

Путін їм пишався: Сили оборони завдали удару по найсучаснішому військовому кораблю Росії

З такими не хочуть розлучатися: досвідчений механік назвав найкращі машини, які не ламаються

Усі подумали, що це "ядерний гриб": відео потужного удару по російській базі та військових гелікоптерів

Це знамення! Над Дніпром небо забарвилося у колір "крові ангелів"! Перші фото