Як чинить більшість автовласників із дзеркалами своїх машин, залишаючи їх на стоянці? Правильна відповідь – складають. Або цей обов'язок бере на себе "розумна" електроніка сучасних авто. Ось тільки досвідчені водії переконані, що притиснуті до корпусу дзеркала заднього виду на стоянці це дурість, яка здебільшого призводить лише до додаткових фінансових витрат.

Так, якщо згадати свою поведінку під час паркування поряд з автомобілем з висунутими дзеркалами — що зазвичай робить водій? Правильно, маневрує, залишаючи більший зазор між своїм і сусіднім автомобілем, враховуючи не лише габарити кузова, а й елементи, що виступають, — дзеркала. Особливо це актуально у разі стоянки машин борт до борту (наприклад, на прибудинковій території чи паркінгу).

Таким чином, більшість досвідчених водіїв знає, що якщо автомобілі припарковані дуже близько один до одного, то при виході з машини часто відбуваються зіткнення дверей з крилами, що призводить до пошкодження покриття, включаючи сколи і можливу корозію.

Коли ж автомобілі (завдяки подовженим дзеркалам) паркуються з більшим бічним зазором, ймовірність того, що один автомобіль зачепить дверима незграбного товариша або його пасажира, значно знижується. Саме тому досвідчені водії залишають "стебла" дзеркал висунутими.

У той же час, коли автомобіль припаркований паралельно бордюру на вулиці, складання дзеркал — благо. Як мінімум того з них, що виявляється зверненим до проїжджої частини: щоб "лопух", що стирчить, не зніс лихач. Крім того, на розкрите дзеркало летить бруд з-під коліс транспорту, що рухається, і нікому з водіїв не сподобається потім відтирати засохлі патьоки дорожньої гидоти з дзеркала.

Читайте також:

Держслужбовців уже попередили: кому потрібно готуватися до скасування премій

Зеленський дав відповідь на гучну статтю Залужного про ситуацію на фронті: що сказав президент

Найкраще бути обережним: коли насправді потрібно прогрівати автомобіль. Не повторюйте цю помилку

Для чого за кордоном деяким водіям на двері машини вішають величезну присоску. Фото