Для повного заряджання необхідно покататися на автомобілі на швидкості дороги приблизно 1,5-2 години. Це гарантує, що ваш автомобіль накопичить достатньо енергії, щоб завестися наступного ранку. Майте на увазі, що одного лише холостого ходу для цього процесу недостатньо.

Для правильного заряджання автомобільного акумулятора потрібен постійний струм на клемах з рівнем напруги близько 14 Вт. Досягти цього можна за рахунок використання стандартного генератора або спеціалізованого зарядного пристрою.

Необхідну енергію для зарядки можна отримати тільки тоді, коли двигун розвиває відповідний рівень моменту, що крутить. Коли акумулятор досягає повної ємності, регулятор автоматично зупиняє процес заряджання.

Важливо відзначити, що під час цього процесу на вал генератора надходить значно більше енергії, ніж холостий хід.

Щоб завершити зарядку акумулятора, вам доведеться здійснити тривалу подорож. У зимових умовах повна зарядка зазвичай займає близько 1,5-2 години на швидкості 100 км/год, тоді як влітку має вистачити близько 40-45 хвилин.

Система клімат-контролю істотно впливає в теплу погоду, оскільки споживає значну кількість енергії.

Додатково на ефективність процесу заряджання впливає ряд факторів, таких як стан акумулятора, навантаження генератора з інших пристроїв та стан проводки.

Важливо пам'ятати, що, купуючи новий якісний акумулятор для свого автомобіля, нерозумно економити і зупиняти свій вибір на продукції менш відомих компаній.

Батареї з таких джерел, як правило, працюють гірше через заходи щодо скорочення витрат, часто пов'язаних із значним зниженням вмісту свинцю, а іноді навіть заміною його пластиком. Такий компроміс може вплинути на довговічність і продуктивність акумулятора, роблячи його менш надійним варіантом.

Читайте також:

Буде потужний удар по самопочуттю: названі дати магнітних бур у листопаді

Допоможе часникова вода: як змусити орхідеї цвісти вдвічі пишніше

Не повторюйте цю помилку: чому не можна засипати в контактних лінзах