Mercedes-Benz, BMW та Volkswagen припиняють виробництво моделей з механічною коробкою передач через зниження попиту та змін у галузі, викликаних зростанням кількості електромобілів.

Тим не менш, є ще кілька відмінних автомобілів з механічною коробкою передач для ентузіастів, які віддають перевагу керуванню та включенню важеля перемикання передач.

Про це пише «obozrevatel»

Деякі відомі приклади включають:

Porsche 911.

Різні комплектації, такі як Race T, Career S, Targa GTS, GT3 та Sport Classic, пропонують варіанти механічної коробки для тих, хто любить культовий 911.

Porsche 718 Cayman/Boxster .

Більше бюджетна альтернатива 911. Ці моделі, за винятком GT4 RS і Spyder RS, поставляються з додатковою механічною коробкою передач, що забезпечує захоплюючі враження від водіння.

Mazda MX-5 Miata.

Цей культовий родстер оснащений 6-ступінчастою механічною коробкою передач у своїй 4-циліндровій моделі, що поєднує доступність і задоволення від водіння.

Cadillac CT5-V Blackwing.

Цей седан оснащений 6-ступінчастою механічною коробкою передач і двигуном V8 з наддувом потужністю 668 к.с.

Лотос Еміра .

На відміну від хардкорних Elise та Exige, Emira, як і раніше, пропонує варіант з механічною коробкою передач, хоча для доступу до неї потрібна більш потужна 3,5-літрова версія V6. Lotus переходить на лінійку електромобілів, що дає ентузіастам ручного керування останню нагоду прийняти традиції бренду.

Ці автомобілі призначені для тих, хто цінує мистецтво ручного водіння та зв'язок, який воно забезпечує між водієм та автомобілем, на тлі переходу галузі до автоматичних та електричних трансмісій.

Читайте також:

Готуємося до холодів: що зробити з обігрівачем, щоб він грів ще краще

ЗМІ розповіли про сучасного наркокартеля "Хімпром": вже збудовано цілу імперію

Шкарпетки та колготки довго не рвуться: спробуйте ці прості хитрощі