Багато українських автолюбителів в умовах війни почали запасатися бензином, і це цілком розумне рішення, оскільки ніхто не може передбачити, коли виникне наступний дефіцит палива. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно зберігати бензин та чим це може допомогти.

Термін зберігання бензину В Україні бензин зазвичай зберігається без втрати якості щонайменше 6 місяців, але краще використовувати його протягом року. Спеціальні бензини, такі як ті, що використовуються Збройними Силами України та Державною службою з надзвичайних ситуацій, можуть зберігати свої властивості до 5 років. Однак такий бензин не продається у відкритому доступі.

Винятково важливо знати, що звичайний бензин класу А-95, який ви можете придбати в станції заправки, через півроку може втратити свої характеристики і стати менш якісним, включаючи зниження октанового числа.

Металеві або пластикові каністри Ідеально зберігати бензин у металевих каністрах за кімнатної температури (приблизно 15-20 градусів). Ці каністри повинні бути ретельно закритими та захищені від впливу сонячних променів.

Якщо немає доступу до металевих каністрів, можна використовувати пластикові каністри, призначені для нафтопродуктів. Однак слід пам'ятати, що в такій тарі бензин зберігає свої характеристики лише 3-6 місяців.

Пластикові каністри для нафтопродуктів зазвичай важать приблизно вдвічі більше, ніж звичайні пластикові каністри, оскільки вони виготовлені із спеціального пластику. Якщо корпус каністри має шорстку поверхню, це може бути ознакою, що вона не призначена для бензину. Також, якщо каністра легко деформується під тиском руки, вона не підходить для зберігання бензину.

Крім каністр, можна використовувати великі пластикові пляшки об'ємом 5-6 літрів, наприклад з-під води, для зберігання бензину. Однак такий спосіб дозволяє зберегти паливо недовго. Важливо переконатися, що пляшки абсолютно сухі перед тим, як переливати бензин.

Читайте також: