Автомобіль «Запорожець» є унікальним транспортним засобом, який часто служить для власників джерелом натхнення для налаштування та модифікації. Деякі з цих автомобілів зазнають настільки великих трансформацій, що стають майже невпізнанними.

ЗАЗ-968 був популярним кандидатом на різноманітні кастомні модифікації. Ці модифікації варіювалися від простих перетворень, таких як перетворення автомобіля на кабріолет шляхом зняття даху, до більш складних та трудомістких проектів.

Ось колекція оригінальних та креативно модифікованих автомобілів «Запорожець», створена нашими колегами з Wheel - news:

Трансформація позашляховика.

ЗАЗ позашляховик
ЗАЗ позашляховик

У Харкові створили стильний джип на базі моделі ЗАЗ-968М. Цей унікальний автомобіль має повний привід, збільшений дорожній просвіт та масивні 33-дюймові позашляхові шини. Під капотом цього нетрадиційного позашляховика знаходиться 150-сильний двигун.

Саморобний пікап.

ЗАЗ пікап
ЗАЗ пікап

Деякі українські автолюбителі взяли на себе завдання створити пікапи на базі седанів ЗАЗ-968. Наприклад, у Чернігівській області виготовили невелику вантажівку з кастомізованим кузовом. Ця трансформація полягала в переміщенні двигуна вперед та встановленні на нього силової установки від «Жигулів».

Кабріолети.

ЗАЗ кабріолет
ЗАЗ кабріолет

ЗАЗ кабріолет
ЗАЗ кабріолет

ЗАЗ кабріолет
ЗАЗ кабріолет

Багато досвідчених майстрів переобладнали «Запорожець» у кабріолети, а деякі навіть додали відкидний верх з електроприводом. Ці кастомні кабріолети розрізнялися складно, і з них були інженерними подвигами.

Італійський дизайн.

ЗАЗ італійський дизайн
ЗАЗ італійський дизайн

Один ЗАЗ-968М отримав дизайн, надихнутий італійським автомобільним дизайнером Zagato. Ця модифікована версія відрізняється чітко вираженою передньою частиною та помітним збільшенням кута задніх стійок даху, що створює унікальний та привабливий зовнішній вигляд.

Стартував важливий семінар Держекоінспекції з вирішення екологічних проблем

Ви їх бачите в холодильнику щодня: названі продукти, які найшвидше руйнують печінку

Допоможе звичайне куряче яйце: що потрібно зробити, щоб орхідеї почали цвісти вдвічі пишніше