Ціни на автомобільні запчастини зростають, тому їх придбання стає дедалі складнішим. В результаті практичні поради, якими користувалися наші бабусі та дідусі, знову набувають актуальності.

У наш час універсальні розчини, такі як WD-40 і суперклей, стали незамінними для ремонту гуми, пластику, обробки різних поверхонь, коли вони застрягли, зазнали корозії або скриплять.

Однак в епоху наших бабусь і дідусів для вирішення таких проблем, як пластик і запітнілі вікна, використовувалися різні універсальні засоби.

Господарське мило, наприклад, виявилося цінним як удома, так і в машині. Їм натирали скрипучі деталі кузова та салону. Коли вікна запітніли, їх можна було очистити, якщо добре протерти їх милом, а коли двері рипіли, нанесення цього засобу на гумові ущільнювачі творило чудеса.

Це може здатися незначною проблемою порівняно з лайфхаком, який може врятувати становище, якщо ваш бак протікає. У радянські часи багато паливних баків було виготовлено з металу, що призводило до іржі та можливих витоків.

Отже, в ті часи батьки і дідусі вдавалися до простого трюку: зіткнувшись з паливним баком, що протікає, вони наносили господарське мило, щоб тимчасово загерметизувати текти. Коли «справжнє» господарське мило контактувало з бензином, воно утворювало густу, схожу на пластик речовину.

Це тимчасове рішення ефективно затикало невеликі дірки, дозволяючи їм дістатися станції технічного обслуговування або гаража для більш надійного ремонту.

Хоча це швидке рішення спрацювало якийсь час, у довгостроковій перспективі завжди бажано було б правильно відремонтувати паливний бак.

Читайте також:

Спатимете як немовля: 5 кімнатних рослин, які покращують сон і позбавляють безсоння

Перерахунок пенсій: хто з українців отримуватиме на кілька тисяч більше

У жодному разі не мийте їх: як зберігати яблука, щоб вони всю зиму були свіжими і не гнили