Використання ручного гальма в автомобілі з автоматичною коробкою - це не просто питання переваг; це має практичне значення для здоров'я вашого автомобіля.

Хоча автоматична коробка передач має режим «P» (парковка), спеціально призначений для паркування, існують вагомі причини задіяти ручне гальмо навіть при використанні режиму «P»:

Навантаження на коробку передач .

Залишення автомобіля виключно в положенні «P» без увімкненого ручного гальма може призвести до постійного навантаження на шестірні трансмісії.

Це особливо важливо, якщо ви паркуєтеся навіть на невеликому ухилі. Згодом це може призвести до підвищеного зносу та потенційного пошкодження трансмісії.

Безпека та запобігання нещасним випадкам .

Увімкнення ручного гальма гарантує, що ваш автомобіль залишиться нерухомим, навіть якщо хтось випадково врізається в нього або якщо ви припарковані на ухилі.

Без ручного гальма автомобіль може котитися або тремтіти, що може стати причиною аварії або пошкодження вашого автомобіля або інших людей.

Холодна погода та мороз.

У холодну погоду задні гальмівні колодки можуть замерзнути, коли ваш автомобіль проїжджає калюжею, а потім простоює. Використання ручного гальма може запобігти замерзанню, але якщо ви використовували його в морозну погоду, будьте обережні, відпускаючи його, оскільки він може застрягти.

Запобігання пошкодженню трансмісії.

Використання ручного гальма може перешкодити трансмісії нести все навантаження по утриманню автомобіля у нерухомому стані. Цей додатковий захід безпеки може продовжити термін служби вашої автоматичної коробки передач і запобігти дорогому ремонту.

Таким чином, використання ручного гальма є розумною практикою при паркуванні автомобіля з автоматичною коробкою передач, особливо на схилах або нерівних поверхнях.

Це допомагає зберегти вашу трансмісію, підвищує безпеку та знижує ризик нещасних випадків та потенційного пошкодження вашого автомобіля.

Читайте також:

Приховати не вдалося: Євген Клопотенко показав ранок після свого ж весілля

Скасування осінніх канікул: батькам розповіли, в яких регіонах діти все ж таки продовжать навчання

Вони прославилися на всю Одесу: рецепт ситних єврейських коржів з фаршем