Кожен українець знає, що якщо є автомобіль і є права, то робити всі повсякденні справи, добиратися на роботу, відвозити дітей до школи і планувати відпустку стає набагато простіше. Та й взагалі за наявності машини в гаражі можливостей стає значно більше. Ось тільки й екстрених ситуацій, де потрібно виявити витримку та спокій теж стає більшим.

Так, адміністративне затримання транспортних засобів — це не те, із чим хоче зіткнутися будь-який водій. Навіть якщо він знає, що нічого не порушував і їхав, дотримуючись усіх правил дорожнього руху, зупинка машини поліцією цілком реальна.

Основні та найчастіші причини зупинки поліцією — це:

  • Порушення правил дорожнього руху та дорожніх правил;
  • Перевірка документів водія та транспортного засобу;
  • Підозра у скоєнні злочину чи правопорушення.

Проте також зупинення транспортного засобу співробітником поліції можливе і з інших причин. Так, існує п'ять ознак, які точно привернуть увагу патрульного, якщо ви їх не виконаєте.

Перша ознака - брудний кузов авто . І справді, надмірно брудний автомобіль дуже часто привертає підвищену увагу співробітників поліції. Особливо це стосується машин, у яких через бруд або сніг не видно державних реєстраційних знаків, і дорожні камери не можуть розпізнати автомобіль у разі порушення.

Таким чином кожен водій повинен пам'ятати, що номери, фари, скло та задні ліхтарі повинні бути чистими.

Другий - занадто темне тонування , особливо на передньому склі. Так, в Україні допустима норма тонування згідно з ГОСТом 5727-88, - для лобового скла авто не менше 75% світлопропускання, бічного скла не менше 70%, заднього скла обмежень немає. Скло зі світлопропусканням менше 70% додатково маркується відповідним знаком.

Третя причина для зупинки – значне димлення або виділення диму із вихлопної труби . Так, у теплу та суху погоду не повинно бути видимої пари з вихлопної труби, а в холодну допустимо наявність білого диму через конденсат. Якщо ж із вихлопної труби йде густий білий дим, сизий або чорний, то це свідчення того, що двигун чимось "хворий".

Четверта – перевищення габаритів вантажу на багажнику . І справді, габарити вантажів, що перевозяться дорогами загального користування в Україні, повинні відповідати суворим стандартам та нормам.

П'ята – дивна манера водіння.

Читайте також:

Ганчірка підвела: автомобілістам розповіли, як не нарватися на несподіваний штраф

Ніколи не говоріть на автозаправці фразу "до повного бака": чим це небезпечно

Автомобілістів уже попередили: кому доведеться отримувати нові права