Стало відомо, що українські депутати планують збільшити акциз на скраплений газ для автомобілів. Питання вже обговорюється на рівні Кабміну.

Про такий намір заявив в одному з інтерв'ю депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

На його думку, необхідно скоротити розрив між акцизом на бензин і газ для автомобілів, тож зараз їхня вартість “не зовсім справедлива”.

"Я вважаю, що така ідея має підставу. Автомобілі їздять тими самими дорогами і несправедливо, коли водії на бензині платять більше на ремонт цих доріг, ніж автомобілі, які їздять на газі", - стверджує Гетьманцев.

Зазначається, що акциз на автогаз має бути меншим, ніж на бензин через нижчу енерговіддачу, проте різниця має бути не такою відчутною як зараз.

"Справді, енерговіддача від газу менша, ніж від бензину приблизно на 20-25%. Таким чином і акциз має бути перерахований. Він має бути меншим, але не в чотири рази", - вважає Гетьманцев .

Нагадаємо, що зараз автогаз коштує приблизно 26 грн/л. Тоді як ціна бензину досягає 55 грн/л за бензин А95 і 58 грн/л – за А95+.

Читайте також:

Ніколи не здогадаєтеся, що це "Запорожець": як виглядало 5 прототипів ЗАЗ, про які ніхто не знав

Можуть раптово відмовити гальма: як зрозуміти, що настав час міняти гальмівні колодки. Названо 6 ознак

Як зберегти акумулятор, якщо ви взимку рідко користуєтесь своїм автомобілем

Чому в холодну пору потрібно знімати верхній одяг, сідаючи в автомобіль. Багатьом це рятує життя