Водії вантажівок часто використовують сигнали повороту для певної та важливої ​​мети на дорозі, навіть коли вони не повертають. Ця практика виникла з міркувань безпеки з огляду на унікальні проблеми, з якими стикаються водії вантажівок.

Вантажні автомобілі мають значні розміри, що може суттєво утруднити огляд дороги попереду. З огляду на їх нижчу швидкість порівняно з автомобілями багато водіїв часто намагаються їх обігнати.

Однак обгін вантажівки без чіткої видимості зустрічного транспорту може бути надзвичайно небезпечним.

Щоб знизити цей ризик та підвищити безпеку на дорозі, далекобійники використовують сигнали повороту як форму спілкування. Короткочасно увімкнувши правий покажчик повороту, водій вантажівки сигналізує водіям, що їдуть за ним, про те, що можна обганяти.

Дана дія відповідає правилам дорожнього руху. Згідно з правилами дорожнього руху, обганяти транспортний засіб, що вказує поворот наліво, заборонено, оскільки це зазвичай сигналізує про намір перебудуватись в іншу смугу.

Тому, якщо уважний водій вантажівки допомагає забезпечити безпечний обгін, вказуючи сигналами повороту, буде гарною практикою висловити подяку після завершення маневру обгону.

Звичайний спосіб зробити це ненадовго включити аварійну світлову сигналізацію.

Цей неписаний кодекс поведінки водіїв допомагає пропагувати безпеку дорожнього руху та ввічливе водіння, роблячи поїздки безпечнішими та ефективнішими для всіх, хто перебуває на дорозі.

Читайте також:

Згниє і те, й інше: чому в жодному разі картопля не можна зберігати поруч із цибулею

Батькам це буде цікаво: чому за кордоном дітям у школах не ставлять домашніх завдань

Як швидко позбутися гикавки всього за одну хвилину: прості хитрощі, які працюють