Мешканець Луцька Микола Оксенюк переобладнав свій автомобіль «Таврію» для роботи на дровах замість традиційного бензину, дизеля чи газу. Він вирішив реалізувати цей унікальний проект через значне зростання цін на бензин.

Оксенюк, який має вищу освіту в галузі енергетики, використовував газогенераторну установку для перетворення твердого палива (дрова) на газ, який приводить у дію двигун. На одній газифікації дровами може проїхати приблизно 100 кілометрів. Цей процес є екологічно чистим, виділяючи лише CO2 та пар, що робить його безпечним та екологічно чистим.

Таврия на дровах
Таврия на дровах

"Я інженер-енергетик за спеціальністю. Закінчую Луцький технічний інститут. Хочемо переробити той трактор. Його потрібно нерегулярно експлуатувати на бензині. Я його розробив. Техніка була відпрацьована", - каже інженер.

Автомобіль Оксенюка – єдиний у своєму роді у Луцьку, що викликає цікавість та інтерес з боку місцевих жителів та влади. Хоча конкретних правил експлуатації автомобіля-газогенератора в Україні немає, немає й встановлених правил його встановлення.

Таврия на дровах
Таврия на дровах

"Поліція зупиняла...їм було просто цікаво, що це таке. Перше питання було. В Україні не заборонено їздити на газогенераторному автомобілі, але правил щодо його встановлення немає", - розповів Микола.

Таврия на дровах
Таврия на дровах

Для Оксенюка економія коштів та самодостатність роблять це практичним вибором, оскільки йому більше не потрібно турбуватися про коливання цін на пальне, а натомість він повинен завжди мати зв'язку дров у багажнику своєї машини.

Читайте також:

Українці сумують: на фронті не стало відомого українського музиканта

Встигніть спробувати, доки не закінчився сезон: рецепт чудових смажених пиріжків з гарбузовим

Американці позаздрять: як виглядає унікальний позашляховик, зроблений з "Таврії" та ВАЗу