Метод «ловця пляшок», що використовується злочинцями, є нагадуванням про те, що навіть, начебто, застарілі методи все ще можуть використовуватися для незаконної діяльності. Ця схема передбачає розміщення порожньої пластикової пляшки під колісною аркою автомобіля, що призводить до гуркоту, коли водій переміщає автомобіль. Поки водій відволікається на шум, злочинці можуть або вкрасти цінні речі з автомобіля, або втекти на автомобілі.

Щоб не стати жертвою цього методу, фахівці рекомендують дотримуватися кількох простих запобіжних заходів:

Завжди виймайте ключ із замку запалювання, перш ніж залишити автомобіль.

Надійно закрийте автомобіль та огляньте його на наявність джерела незвичайних звуків.

Дотримуючись цих кроків, водії можуть знизити ризик стати жертвою таких опортуністичних крадіжок та спроб викрадення автомобілів.

Водіям важливо зберігати пильність і знати про різні тактики, які використовуються злочинцями, щоб не стати жертвою крадіжки або викрадення автомобіля. Метод «ловця пляшок» — класичний приклад того, як злочинці відволікають увагу, щоб отримати доступ до транспортних засобів або їхнього вмісту. Зберігаючи обережність, практикуючи хороші звички і дотримуючись простих правил, люди можуть значно знизити свою вразливість до таких інцидентів. Будьте пильні, повертаючись до припаркованого автомобіля, і вживайте превентивних заходів, наприклад, виймаючи ключі із замку запалювання, це допоможе зберегти ваш автомобіль та ваші речі у безпеці.

Читайте також:

Краще не ризикуйте: чи можна залишати на землі яблука та груші, що згнили.

Це займе всього 5 хвилин: як швидко зрозуміти, що двигун вашої машини дуже "втомився"

Швидко, смачно та недорого: рецепт салату з молодої капусти з ковбасним сиром та майонезом