Навички водіння можуть суттєво вплинути на витрату палива, і для економії палива потрібний ефективний стиль водіння. Оптимальний режим керування для економії палива залежить від того, чи знаходитесь ви в міських умовах або на шосе.

Економія у місті.

При русі містом дуже важливо уникати агресивного прискорення та гальмування. Ось кілька порад щодо зниження витрати палива:

Уникайте різких прискорень та гальмування. Поступово нарощуйте швидкість і чекайте на зупинки, щоб плавно зупинитися.

Підтримуйте постійну швидкість. Після рушання з місця постарайтеся досягти швидкості 50-60 км/год, а потім перейти на максимально можливу передачу.

За потреби використовуйте вищі передачі. Якщо у вашого автомобіля механічна коробка передач, перемикайтеся на вищу передачу, коли двигун досягне позначки 1,5 тисячі оборотів.

Тримайтеся діапазону швидкості 45-80 км/год. На цих швидкостях сучасні інжекторні двигуни ефективно генерують більшу частину своєї потужності.

Дотримуючись цього алгоритму, ви зможете наблизитися до оцінок виробника з витрат палива під час руху містом. На відміну від агресивного водіння, більш плавний та послідовний темп може заощадити паливо.

На дорозі.

Під час руху автомагістралями на витрату палива істотно впливає опір повітря. Для економічного водіння враховуйте наступне:

Підтримуйте швидкість близько 80-85 км/год. Це дозволяє двигуну працювати на нижчих оборотах (близько 1200-1500), знижуючи витрату палива.

Обмежте швидкість. Збільшення швидкості збільшує опір повітря і навіть невелике збільшення швидкості може призвести до значного збільшення витрати палива.

Рухайтеся за інерцією та використовуйте інерцію спуску. Дозвольте вашому автомобілю котитися вниз схилом, не перемикаючи передачі, щоб заощадити більше палива.

Рухайтеся послідовно в діапазоні 80-90 км/год, щоб плавно проходити повороти, уникаючи частих гальмування та прискорення, які негативно впливають на ефективність.

Підтримуючи постійну та помірну швидкість та використовуючи інерцію автомобіля, ви можете значно знизити витрату палива на шосе. Ці стратегії ефективні для досягнення більшої ефективності палива та економії грошей на заправці.

Читайте також:

Хитрість, про яку знають не все: що зробити, щоб картопля не проростала восени та взимку

Хорошого мало: вже наступного року Німеччина вдвічі скоротить допомогу біженцям. Що відомо

Вони дуже підступні: названо 5 машин з автоматичною коробкою передач, яку постійно потрібно перевіряти