Виявлення унікального саморобного автомобіля – седана «Балтика» у Дніпрі (Україна) зачарувало як ентузіастів, так і любителів автомобільної історії. Цей єдиний у своєму роді автомобіль був створений чотири десятиліття тому досвідченим інженером Віталієм Васюченком та його синами Юрієм та Аркадієм.

Седан "Балтика" був геніально побудований на базі ГАЗ-21. Віталій Васюченко придбав у таксомоторної компанії автомобіль "Волга" після того, як він був списаний. На той час Віталій обіймав посаду головного інженера заводу гірничої автоматики у Дніпрі. Натхненний своїм баченням створення власного автомобіля, він разом зі своїми синами розпочав здійснення цього чудового проекту.

Автомобіль Балтика
Автомобіль Балтика

Автомобіль Балтика: архівне фото
Автомобіль Балтика: архівне фото

Через велику іржу на кузові ГАЗ-21 його довелося видалити повністю. Від «Волги» зберегли лише раму та двигун об'ємом 2,4 літра потужністю 75 кінських сил. Багато компонентів автомобіля були ретельно виготовлені власними силами. Фари вони взяли від Москвича-412, а двері від ВАЗ-2103. Весь процес будівництва зайняв п'ять років.

Автомобіль Балтика
Автомобіль Балтика

Автомобіль Балтика: архівне фото
Автомобіль Балтика: архівне фото

2018 року дружина Віталія Васюченка щедро подарувала цей унікальний седан технічному музею «Машини часу». Після десятиліть зберігання у гаражі «Балтика» вкрилася товстим шаром пилу. В даний час автомобіль проходить реставрацію, щоб підготувати його до виставки в музеї, де він стане інтригуючою частиною автомобільної історії.

Читайте також:

Можна "потрапити" на 20 тисяч гривень штрафу через страховку. Випадок із життя

Церковне свято 21 вересня: що заборонено робити цього дня і про що говорять прикмети

Багато хто здивується: Audi вирішила змінити маркування своїх машин