Кабінет Міністрів України вніс суттєві зміни до переліку порушень, за які транспортний засіб може бути заблокований або евакуйований до штрафної зони. Крім того уряд спростив правила тимчасового затримання транспортних засобів, спростивши цей процес для правоохоронних та інших уповноважених органів.

Про це пише «auto.ria»

Раніше тимчасове затримання транспортних засобів дозволялося лише в тих випадках, коли вони створювали перешкоди для руху транспорту або загрожували його безпеці. Однак тепер підстави для евакуації розширені і тепер включають порушення правил паркування у місцях, відведених для електромобілів, а також у спеціальних місцях для водіїв-інвалідів або осіб, які перевозять інвалідів. У всіх випадках ці позначені зони повинні бути чітко позначені дорожніми знаками або розміткою.

Якщо транспортний засіб припаркований із порушенням правил дорожнього руху, не створюючи небезпеки та перешкод, він може бути тимчасово заблокований за допомогою спеціального пристрою. Наприклад, інспектор може застосувати цей захід, якщо виявить, що на транспортному засобі встановлено інший номерний знак, номерний знак не відповідає стандартним характеристикам, водій намагається затьмарити його предметами або якщо його неможливо прочитати з відстані 20 метрів. Підставою для блокування транспортного засобу є також незаконно встановлені номерні знаки, що належать державним органам, таким як Збройні Сили, Національна гвардія, Поліція, Служба державної безпеки, Державна служба з надзвичайних ситуацій та інших суб'єктів, які мають повну або часткову недоторканність.

Щодо процесуальних змін, слідчі більше не зобов'язані залучати свідків під час затримання. Якщо порушення та процес затримання зафіксовано на відео, уповноважена особа може використовувати запис як доказ без залучення додаткових свідків. Спрощено також формулювання щодо використання записуючих пристроїв. Раніше в ухвалі йшлося про "технічні засоби, що функціонують відповідно до законодавства про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах". Тепер там просто говориться "технічні засоби з функціями запису, зберігання, відтворення та передачі фото- та відеоінформації".

Читайте також:

Порядки денних почали вручати пенсіонерам: юрист дав важливі поради

Такої однієї вистачить на всю родину: рецепт великої котлети німецькою

Юрій Романенко: "Коли росіяни запустять виробництво дронів у Татарстані і не тільки нам буде дуже погано"