У 2011 році припинився випуск автомобілів сімейства ЗАЗ Таврія, і останні Славути та пікапи Таврія зійшли з конвеєра. Однак, виявляється, модель намагалися повернути до життя у новому образі – у вигляді спорткупе.

Детальніше про незвичайну модель Таврії, яку хотіли продавати за нечуваним цінником, читайте у нашому матеріалі.

Купе Таврія було розроблено у 2010 році на українському підприємстві Вепр, яке також відоме зі створення знаменитого українського позашляховика. Спочатку автомобіль проєктувався для драгрейсингу, і планувалося випускати його малими серіями за $5000 за попередніми замовленнями.

В основі купе було взято стандартний хетчбек Таврія, але задня частина була повністю перероблена. Були додані здвоєні вікна, що нагадують Corvette Stingray 1963, нова кришка багажника та два спойлери. Також було додано обважування та повітрозабірники на капоті.

У салоні автомобіля було встановлено спортивне кермо, а сидіння були обтягнуті шкірою. Купе ЗАЗ стало двомісним, як спочатку замислювалося.

У рамках тюнінгу ЗАЗ було встановлено 1,6-літровий двигун ВАЗ-21114 із потужністю збільшеною до 160 л. с. Це дозволяло легкому автомобілю досягати швидкості до 200 км/год.

Колію купе було розширено, а кліренс навіщось збільшений до 187 мм. Деякі деталі підвіски були взяті у ВАЗ, а ззаду встановлено дискові гальма.

Таврія купе залишилася в єдиному екземплярі, оскільки на неї не надійшло замовлень, і проєкт було закрито. Цей екзотичний автомобіль таки залишиться цікавою історичною замальовкою у світі автомобілебудування.

Таврія Спорт, скріншот із мережі

Таврія Спорт, скріншот із мережі

Таврія Спорт, скріншот із мережі

Таврія Спорт, скріншот із мережі

Таврія Спорт, скріншот із мережі

Читайте також:

Ганчірка підвела: автомобілістам розповіли, як не нарватися на несподіваний штраф

Ніколи не говоріть на автозаправці фразу "до повного бака": чим це небезпечно

Автомобілістів уже попередили: кому доведеться отримувати нові права