Коли йдеться про вибір автомобіля, одним із основних критеріїв є його економічність в обслуговуванні. Незважаючи на витрати, пов'язані з експлуатацією, ми можемо витрачати великі суми на огляд та ремонт, а також на регулярну заправку.

Про це говорить інженер ДП "Укрметртестстандарт" Денис Черниш, інформує сайт Факти та коментарі.

Згідно з його коментарем, найдоступніші в обслуговуванні автомобілі можна умовно розділити на дві групи: автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ) - дизельні, бензинові та газобалонні (ГБО), а також електрокари.

Двигуни внутрішнього згоряння мають безліч рухливих і тертям обумовлених елементів, які схильні до зносу і вимагають змащення для продовження їх терміну служби. Крім того, автомобілі з ДВЗ оснащені додатковими системами, які не лише знижують викиди, а й підвищують витрати на їхнє обслуговування.

На відміну від автомобілів з ДВС, електрокари не мають таких систем, що робить їх більш економічними в обслуговуванні. Однаковою у цих двох типів автомобілів залишається лише підвіска.

На думку Дениса Черниша, найдешевшими в обслуговуванні є електричні автомобілі із простою балковою підвіскою.

Однак, якщо ви віддаєте перевагу автомобілям з ДВС, то варто вибирати передньопривідні машини з простими 4-циліндровими атмосферними двигунами без додаткових систем стабілізації, антиблокування та кондиціювання. До такої групи автомобілів належать такі популярні моделі, як Daewoo Lanos та Chevrolet Aveo, випущені до 2006 року.

«У цих машинах нема чому ламатися. А на те, що є, то на ринку є дуже великий вибір бюджетних запчастин», — додав інженер.

Читайте також:

Ганчірка підвела: автомобілістам розповіли, як не нарватися на несподіваний штраф

Ніколи не говоріть на автозаправці фразу "до повного бака": чим це небезпечно

Автомобілістів уже попередили: кому доведеться отримувати нові права