13 вересня Естонія запровадила заборону на в'їзд транспортних засобів з номерами Російської Федерації відповідно до рекомендацій Єврокомісії. Це рішення стало результатом скоординованих зусиль Латвії та Литви після консультацій між цими країнами Балтії.

Про це пише "pravda", посилаючись на заяву міністра закордонних справ Маргус Тсахкна в соцмережі.

Заборона на транспортні засоби з російськими номерами є частиною ширших санкцій проти Росії, спрямованих на те, щоб змусити країну-агресора поважати міжнародні кордони та норми. Рекомендації Єврокомісії включають обмеження в'їзду таких транспортних засобів на територію ЄС.

"З сьогоднішнього дня, точніше, за 16 хвилин, Естонія забороняє в'їзд усім транспортним засобам, зареєстрованим у Росії. Їх не запрошують сюди користуватися привілеями, які може запропонувати свобода, доки Україна не досягне перемоги", - заявив Маргус Тсахкна.

На прикордонних пунктах Податково-митний департамент Естонії проведе необхідні процедури для транспортних засобів із російськими номерами. Власникам чи користувачам транспортних засобів доведеться або повернутися до Росії зі своїми транспортними засобами, або перетнути кордон без них.

Ця дія узгоджується із зобов'язанням Естонії збільшити ціну російської агресії, одночасно дотримуючись керівних принципів Європейської комісії щодо санкцій.

Читайте також:

Путін уже натякає на переговори з Україною: навіть розповів, що потрібний один указ

Церковне свято 13 вересня: що заборонено цього дня і про що говорять прикмети

Ви не вийдете з-за столу, поки не з'їсте все: рецепт свинячих зраз з сиром і зеленню