У минулу епоху Радянського Союзу всюдисущим та доступним для багатьох сімей автомобілем був «Запорожець». Хоча ці маленькі автомобілі сьогодні у своєму первісному заводському вигляді є рідкістю, вони продовжують жити у різних кастомних проектах. Автолюбителі часто прагнуть перетворити «Запорожець» на компактні спортивні автомобілі, але час від часу на дорозі зустрічаються напрочуд унікальні творіння.

Ентузіаст прагнув переробити радянський «Запорожець» на аналог американського кастомного автомобіля початку 1950-х років. Примітно, що задня частина автомобіля була перетворена на дизайн у стилі фастбек. Візуально він схожий на іншу радянську модель — ГАЗ-М20, і ця схожість не випадкова. Такі елементи, як дах автомобіля, заднє скло, кришка багажника та елементи крила дійсно були запозичені у «Перемоги». Проте було ухвалено рішення ще більше знизити дах «Запорожця», внаслідок чого зовнішній вигляд став ще більш виразним.

ЗАЗ, який схрестили з Победою
ЗАЗ, який схрестили з Победою

Така зміна зовнішнього вигляду надає ЗАЗ-965 унікального профілю з коротким капотом і «курносою» передньою частиною. Металеві щитки закривають частину коліс унизу, і ці щитки незнімні, що ускладнює заміну заднього колеса у разі потреби.

Схоже, що проект знаходиться на стадії розробки, і в міру його завершення можуть бути внесені додаткові зміни до корпусу. Вибір кольору фарби для фінальної версії залишається загадкою, але оригінальним і відповідним варіантом стане забарвлення, що нагадує стиль «Spin Straping», яке підкреслить елементи кузова фастбека.

ЗАЗ, який схрестили з Победою
ЗАЗ, який схрестили з Победою

Щодо його енергетичних можливостей, на даний момент інформації немає. З огляду на унікальний підхід до екстер'єру цілком можливо, що під капотом ЗАЗ-965 може опинитися американський двигун V8. Звичайно, це потребувало б повного перегляду трансмісії, ходової частини та різних технічних моментів. З дизайном інтер'єру на даний момент теж неясно, але, враховуючи візуальну схожість автомобіля з американськими ретро-автомобілями, можна очікувати розкішних обробних матеріалів, зручних сидінь і, можливо, навіть дивана для нотки ностальгії.

Читайте також:

Путін готує армію до нового масштабного наступу, вже відома дата

Дайте відразу дві добавки: рецепт львівських гречаників із фаршем та сметаною

Перша партія з 15 ударних БПЛА від Cosmolot Airlines вже на фронті