Багато автолюбителів підтримають думку, що продукція виробника АвтоВАЗ, як правило, є нудною і не такою привабливою, як європейські та японські аналоги. При цьому не всі знають, але в історії виробника також були привабливі проекти, які могли б підкорити автомобілістів навіть сьогодні.

Так, наприклад, у 2000 році на Московському міжнародному автомобільному салоні було представлено автомобіль Lada Peter Turbo. Правда, нова модель від АвтоВАЗу була всього лише макетом (у неї не відчинялися двері і був відсутній салон), за яким можна було судити про стилістичні уподобання російських дизайнерів на рубежі третього тисячоліття. Проте Lada Peter Turbo привернула до себе пильну увагу лише зовнішнім виглядом.

Трохи пізніше, вже в Парижі, було продемонстровано доопрацьовану версію Lada Peter Turbo. Скло цього разу зробило прозорим, також з'явилися додаткові елементи екстер'єру та імітація салону, що дозволило глибше розкрити задум творців — творчого колективу дизайнерів науково-технічного центру АвтоВАЗу під керівництвом С. Синельникова. Але конструкція і цього разу не передбачала відчинення дверей.

Подейкують, що сам маестро Джуджаро удостоїв цей експонат певної підвищеної уваги. І було за що, адже Lada Peter Turbo сміливо трощила стереотипи аскетизму, властиві російській автомобільній продукції того часу.

Пізніше було зібрано і повноцінний концепт. Багато елементів в ході розвитку зуміли довести "до розуму", а двері нарешті вдалося відкрити і потрапити в салон. Щоправда, немає жодної інформації, що ховалося під капотом та у багажнику.

Після участі в кількох автосалонах концепт в єдиному вигляді направили в музей АвтоВАЗу в Тольятті, а сам проект був повністю закритий, тому що підприємство розпочало активну роботу над розвитком десятого сімейства.

Читайте також:

Вся справа в кольорі вашої машини: як на рівному місці можна "зловити" штраф 850 гривень

Це вже агонія: Путін наказав терміново створювати військові бази на кордоні із Фінляндією. З'явилися фото

Їх отримували лише люди з великими зв'язками: у гаражному кооперативі знайшли рідкісний чорний ЗАЗ

На таких їздили КДБшники: у Києві продають "Волгу" спецслужб радянських часів