Як виглядає радянський "Москвич", перероблений у швидкісний хот-род

Про те, як ентузіаст з Житомира віддав данину американським традиціям, і "перезібрав" стару класику, пише тематичний портал "ТопЖир".

В основі проєкту лежить Москвич-401, доповнений деталями та компонентами від німецького виробника - "BMW". За твердженнями автовласника, "кастом" конструювався вручну довгих п'ять років, і був закінчений тільки до кінця 2020 року. Усі комплектуючі або оригінальні, відреставровані, або замінені на оригінальні нові, а зварювальні шви кузова додатково захищені від корозії лудінням. У салоні оббивка - шкіряна, кольору коньяку. Хот-род можна взяти в оренду, а можна і купити, але ціна немаленька - 35 000 Доларів США(близько 975 000 гривень).

Хот-род на базі Москвича-401. Фото: topgir.com.ua
Хот-род на базі Москвича-401. Фото: topgir.com.ua

Нагадаємо, що хот-род - це зазвичай старий автомобіль, з потужним двигуном і величезними шинами. Вперше цей тип авто з'явився в США, у 40-х роках минулого століття, і створювалися з підручних деталей, більшість матеріалів їх творці просто знаходили на звалищах. Весь "тюнінг" був спрямований на збільшення потужності та швидкості. Силові агрегати форсувалися або ж замінювалися на набагато більш потужні. Для зменшення ваги та маси частина декоративних деталей і елементів інтер'єру просто викидалася: залишали лише управління, сидіння водія та подібні життєво необхідні речі.

Хот-род на базі Москвича-401. Фото: topgir.com.ua
Хот-род на базі Москвича-401. Фото: topgir.com.ua

На цей час хот-роди опрацьовують з особливою ретельністю, так що вони швидше є творами мистецтва, ніж засобом пересування. Малюнок у вигляді язиків полум'я став класикою дизайну хот-родів. Зараз перероблювання старих авто в хот-роди перетворилася з заняття для бідних ентузіастів в розвагу для заможних панів, оскільки використовуючи деталі зі звалища, швидкісний хот-род вже не побудувати - потрібні серйозні фінансові вливання. Досить часто такі машини виготовляють взагалі не для швидкої їзди, а просто у якості засобу пересування, що привертає увагу.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, як з "УАЗика" і ВАЗ-2108 можна зробити комфортний, але жахливий зовні автомобіль.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Міністерство юстиції України почало роздачу безплатних автомобілів, але отримати їх зможуть не всі.

А до цього "Hyser" розповідав про те, як не переплатити зайвого за послуги шиномонтажу.