У Китаї презентували бюджетний електромобіль за ціною "Ланоса". Усього пропонується три версії новинки за ціною від 28 900 до 34 900 юанів ($4000 – 4800). Зрозуміло, багато за ці гроші покупці не отримають.

Йдеться про компакт-кар Bestune Pony, повідомляє Autohome.

Відомо, що електричний FAW Bestune Pony 2024 виглядає майже так само, як будь-який інший представник сегменту екстремально дешевих електромобілів у Китаї. Так, автомобіль Bestune Pony дуже схожий на іграшку, адже має багато декоративних елементів.

У автомобільної новинки короткий капот, висока віконна лінія, великі фари та малі кути нахилу стійок даху. Кольори кузова представлені переважно пастельними відтінками та доповнюються специфічними колісними дисками. Повідомляється, що Pony пропонує загалом 6 кольорів.

FAW Bestune Pony позиціонується як тридверний чотиримісний електромобіль.

Розміри FAW Bestune Pony:

  • довжина - 3000 мм;
  • ширина — 1510 мм;
  • висота - 1630 мм;
  • колісна база - 1953 мм.

Передбачається, що це буде конкурент Wuling HongGuang Mini EV та Chery QQ Ice Cream.

Виробник вирішив оснастити електрокар двигуном потужністю 27 к.с. та батарейним блоком ємністю 9,4 кВтг із запасом ходу до 122 км. Якщо вибрати батарею на 13,9 кВтг, пробіг збільшиться до 170 км. Підтримує два режими їзди: "спортивний" та економний.

У стандартній комплектації мікрокар оснащений подушкою водія безпеки, а також передніми і задніми ременями.

У той же час, більш дорогі комплектації мають 7-дюймовий екран панелі приладів і камеру заднього ходу. Мультимедіа також підтримує дистанційне керування програмою мобільного телефону, яка може реалізувати функції дистанційного розблокування та дистанційного пошуку автомобіля.