Повідомляється, що відповідь співробітників Закарпатської ТЦК та СП проливає світло на нещодавні звинувачення у затриманні водіїв-далекобійників та військовозобов'язаних.

Згідно з їхньою офіційною заявою, під час проходження військового обліку з водіями вантажівок звертаються так само, як і з будь-якими іншими громадянами.

У роз'ясненні військкомату наголошується, що водіїв забирають у ТКЦ та СП просто тому, що вони не мають при собі документів військового обліку. Заявлено, що це питання мали наперед вирішити самі водії. У разі військовозобов'язані зобов'язані з'явитися до ТЦК і СП, які вантажівки залишають під наглядом співробітників правоохоронних органів.

Крім того, зазначається, що особи, які вважають, що вони не підлягають мобілізації, повинні мати при собі необхідні документи військового обліку, які б підтверджували право на відстрочку або зняття з військового обліку.

Дальнобійник: скрін з відео
Дальнобійник: скрін з відео

У заяві також наголошується на можливості бронювання для тих, хто хоче відстрочки. Проте наголошується, що система «Шлях» на даний момент не надає можливості відстрочення від мобілізації.

Так, ця відповідь спрямована на роз'яснення процедур та обов'язків щодо військового обліку для водіїв вантажівок та наголошує на важливості дотримання вимог законодавства у таких питаннях.

Читайте також:

Хто може не приходити до ТЦК після вручення повістки: названо повний перелік причин

Через який час сяде акумулятор, якщо ваш автомобіль довго простоює: будьте готові

Як захистити автомобіль у град: важливі поради, які допоможуть кожному водієві