Повідомляється, що в Україні суттєві зміни зазнали правил використання денних ходових вогнів або фар ближнього світла для українських водіїв, як пише «today».

Раніше водії були зобов'язані використовувати ці ліхтарі лише з 1 травня до 1 жовтня, особливо за межами населених пунктів (поза містом або за межами будь-якого іншого населеного пункту). Однак нова директива потребує їх використання протягом усього року у таких областях. Це рішення, підтримане Кабінетом Міністрів, спрямоване на підвищення безпеки дорожнього руху та мінімізацію аварійності.

З метою забезпечення дотримання перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький заявив, що водії, які були викриті у порушенні цієї вимоги, підлягатимуть штрафу за частиною 2 статті 122 КоАП у розмірі 510 гривень.

Автомобільна фара: скрін з відео
Автомобільна фара: скрін з відео

Крім того, точаться дискусії щодо зміни штрафів за інші порушення правил дорожнього руху в Україні. Зокрема законопроект №11111, зареєстрований у ВР у березні 2024 року, передбачає суттєве посилення покарань для водіїв, які перешкоджають транспортним засобам спеціальними сигналами.

Пропоновані зміни включають збільшення штрафів з 680 до 1700-2500 гривень, а також можливе позбавлення прав водія на строк від одного до десяти років залежно від тяжкості наслідків.

Читайте також:

Як захистити автомобіль у град: важливі поради, які допоможуть кожному водієві

"Сліпа зона" у дзеркалах вашого автомобіля: що потрібно знати, щоб не спровокувати аварію

Як правильно тримати кермо в автомобілі, щоб не потрапити в аварію: помилки, які повторюють усі