Рік у рік знаходяться ті водії, які нехтують логікою та здоровим глуздом і в спробах економії продовжують їздити на зимовій гумі влітку. Найчастіше це викликає дуже плачевні наслідки: від високого рівня зносу дорогих покришок до потрапляння автомобіля в ДТП різного масштабу.

Перш ніж відповісти на запитання, чи можна їздити влітку на зимовій гумі, варто знати відмінності цих двох видів. Так, літня гума та та, що використовується для зими, завжди відрізняються між собою за рівнем жорсткості, рівнем зчеплення з різними типами дорожнього полотна.

Справа в тому, що літні покришки для автомобіля повинні витримуватися високих температур і справлятися з гальмуванням по сухому асфальту. Основною ж стихією зимової гуми вважається бруд, сніг і лід, де той повинен виявляти краще зчеплення і при цьому не дубіти в мороз.

Насамперед варто відзначити, що зимова гума відрізняється більшою вагою, ніж ті покришки, що використовуються влітку. Це впливає на курсову стійкість у різних умовах та призводить до підвищення витрати палива. Окрім практичної сторони питання, не варто забувати і про норми безпеки. Їздити на зимовій гумі влітку небезпечно, так як автомобіль гірше керується на сухій дорозі, може не впоратися зі швидким відведенням водянистої плівки з плями контакту шин і матиме збільшений гальмівний шлях.

До речі, законотворці неодноразово намагалися запровадити офіційні обмеження проти їзди на зимовій гумі влітку.

Читайте також:

Лукашенко обізвав Україну дивним словом і запропонував Заходу оголосити "нічию" з Росією

Депутат Пушкаренко розповів, що після «виборів» президента РФ легітимність путіна сумнівна

Пашинський матом вилаяв українців і ЗСУ: подробиці скандалу