Водіям у Польщі важливо знати певні правила дорожнього руху, особливо щодо розворотів на перехрестях. Український блогер pan__pomazan вирішив пролити світло на це та поділився подробицями, як пише «finance».

У Польщі неправильний поворот на перехресті може спричинити солідний штраф у 800 злотих. Для багатьох водіїв це може стати несподіванкою, оскільки не всі знають про це правило.

Він ілюструє це з прикладу перехрестя, обладнаного двома світлофорами: одному видно зелений сигнал, але в іншому — стрілка, вказує вліво. Якщо водій не поверне ліворуч, як зазначено стрілкою, а натомість розгорнеться у протилежному напрямку, йому загрожує великий штраф.

Польські злоті: скрін з відео
Польські злоті: скрін з відео

Ці покарання та пені, включаючи можливість отримання 15 штрафних балів (з яких 24 бали призводять до зупинення дії прав), було запроваджено у Польщі з 15 вересня 2023 року.

Такі штрафи можуть бути накладені не лише за недотримання правил світлофора, а й за інші порушення, такі як перевищення швидкості, ненадання допомоги постраждалим у ДТП та непоступливість пішоходам.

Читайте також:

Як захистити автомобіль у град: важливі поради, які допоможуть кожному водієві

Скільки можна проїхати на автомобілі, якщо спалахнула лампочка рівня палива

"Сліпа зона" у дзеркалах вашого автомобіля: що потрібно знати, щоб не спровокувати аварію