Наразі у громадян України з'явилася можливість отримати свої посвідчення водія у 22 країнах Європи.

Про це повідомляє epravda.

Це нововведення було представлене Міністерством Внутрішніх Справ уже майже 4 місяці тому, і за цей час понад 3500 осіб скористалися зручною послугою. Підтвердженням її затребуваності стала велика кількість заявок із Польщі, що становить близько 70% від загальної кількості.

Основна мета цієї послуги - забезпечити зручність та легкість в отриманні нового посвідчення водія або його обміні для тих, хто тимчасово або постійно проживає за межами України.

Це стосується як громадян, які втратили або пошкодили свої посвідчення, так і тих, хто змінив свої персональні дані та потребує нового документа.

Щоб скористатися послугою міжнародної доставки посвідчень водія, громадянину необхідно виконати кілька простих кроків.

По-перше, потрібно зайти до Особистого Кабінету Водія на офіційному сайті. Після цього необхідно авторизуватися та вказати причину, через яку потрібен обмін посвідчення. Потім слід вибрати опцію міжнародної доставки та ввести адресу, за якою ви бажаєте отримати новий документ. Після завершення цих кроків необхідно сплатити послугу.

Далі ваш запит буде передано до Міністерства, де його опрацює спеціальний адміністратор.

Після цього посвідчення водія буде передано до Державного підприємства "ІНФОТЕХ", яке потім передасть його до "Укрпошти". Після цього ваш новий документ буде відправлено за вказаною вами адресою за кордон. Зазвичай, міжнародна доставка займає близько 15 днів.

Таким чином, ця послуга покликана полегшити процес отримання посвідчення водія для українців, які перебувають за межами країни, та забезпечити їм можливість безпечного та зручного керування автотранспортом в інших європейських країнах.

Читайте також: