Ці автомобілі, які часто вважаються шедеврами дизайну з відтінком глузування, демонструють різноманітну і творчу природу автомобільної техніки.

Fiat Multipla (1988)

Fiat Multipla (1988)
Fiat Multipla (1988)

Незважаючи на свій незграбний зовнішній вигляд, Fiat Multipla прославився своїм незвичайним дизайном та трьома окремими сидіннями у кожному ряді. Він став хітом в Італії, демонструючи, що нетрадиційний дизайн може знайти успіх на певних ринках.

Mohs Ostentatienne Opera Sedan (1967).

Mohs Ostentatienne Opera Sedan (1967)
Mohs Ostentatienne Opera Sedan (1967)

Цей американський розкішний седан, створений Брюсом Моосом, відрізнявся масивним та просторим дизайном з єдиними дверима, розташованими позаду. Прикрашений рідкісними породами дерева та позолотою, він прагнув розкоші, але двигун боровся з 6-тонною вагою, що обмежувало його привабливість.

Nissan S-Cargo (1989).

Nissan S-Cargo (1989)
Nissan S-Cargo (1989)

З епохи унікальних японських автомобілів 80-х років Nissan S-Cargo виділявся своїм химерним зовнішнім виглядом, що нагадує шматок піци або збільшену морську істоту. Характерне кругле вікно у вантажному відсіку додавало йому чарівності.

Мартін Модель 100 (1928)

Martin Model 100 (1928)
Martin Model 100 (1928)

Новаторський дизайн 1928 року. Martin Model 100 демонструє футуристичні елементи, пропонуючи поглянути на аеродинаміку, яка стане основною в автомобільній промисловості через два десятиліття. Його демонстрація на Нью-Йоркському автосалоні 1932 року ознаменувала унікальний момент економічної кризи.

AMC Pacer.

AMC Pacer
AMC Pacer

AMC Pacer, що випускався до грудня 1979 року, запам'ятався як один з найдивніших автомобілів в історії. Його унікальний дизайн, що нагадує акваріум на колесах, продемонстрував готовність дизайнерів експериментувати із нестандартними формами.

Panther 6 (1977).

Panther 6 (1977)
Panther 6 (1977)

Дітище британського дизайнера Боба Янкеля і Panther Westwinds, Panther 6 була колосальним двомісним родстером з 8,2-літровим двигуном V8 з подвійним турбонаддувом. Його амбітна ціль полягала в тому, щоб досягти швидкості 320 км/год, забезпечивши розкішні враження. Однак через фінансові обмеження було випущено лише дві машини.

Читайте також:

Можете втратити всі кошти: ПриватБанк масово блокує рахунки клієнтів - названа причина

У такий сніданок закохається вся родина: рецепт рисових биточків із яйцями та борошном

Буде блищати від чистоти як скло: 6 порад, які допоможуть швидко відмити кухню