Нещодавні проблеми з двигунами стали серйозним головним болем для компанії Nissan, оскільки близько 450 тисяч їхніх автомобілів опинилися у групі ризику через можливі дефекти.

Управління з розслідування дефектів в автомобілях США (ODI) оголосило про запуск розслідування після отримання скарг від шести власників Nissan, чиї турбомотори VC зі змінним стисненням призводили до несподіваних втрат потужності та повних відмов двигуна. Проблему визнала сама японська автомобільна компанія.

Під наглядом знаходяться нові моделі Nissan Altima та Rogue (X-Trail), а також Infiniti QX50 та QX55 з 2019 по 2023 рік.

Ці автомобілі оснащені одним із двох турбомоторів: "турботрійкою" 1.5 VC-Turbo або "турбочетвіркою" 2.0 VC Turbo. Три випадки поломки двигуна зареєстровані на Rogue, два – на Infiniti, і один – на Altima.

Попередні дані вказують на дефект колінчастого валу та L-подібної ланки як можливу причину.

Nissan стверджує, що активно працює над вирішенням проблеми, співпрацюючи з Національним управлінням безпеки дорожнього руху США (NHTSA). На даний момент, хоча відзначається прагнення безпеки клієнтів, відгукна кампанія ще не ініційована, і точну кількість дефектних машин не затверджено виробником.

Це вже другий випадок упродовж місяця, коли американські регулятори привертають увагу до двигунів Nissan.

Раніше NHTSA повідомила про намір стежити за скаргами споживачів на пікап Nissan Titan з 5,0-літровими турбодизелями Cummins, що може торкнутися десятків тисяч автомобілів.

Читайте також: