Антифриз – це рідина, яка не замерзає за низьких температур. Вона використовується для охолодження двигунів внутрішнього згоряння, а також інших систем, де потрібен захист від замерзання.

Якщо ви не знаєте, який антифриз залитий у ваш автомобіль, то найкраще долити дистильовану воду. Це безпечніше, ніж змішувати рідини різних типів чи виробників. То що буде, якщо змішати антифризи різних виробників? Докладніше про те, чи можна змішувати антифризи різних кольорів, читайте в нашому матеріалі.

Чому не можна змішувати різні антифризи?

Антифризи містять різні присадки, які забезпечують їх антикорозійні та інші властивості. Якщо змішати рідини з різними присадками, вони можуть вступити в реакцію і утворити осад або пластівці. Це може призвести до зниження ефективності охолодження двигуна і навіть його пошкодження.

Як дізнатися, який антифриз потрібний для вашого автомобіля?

Інформацію про тип та колір антифризу можна знайти в інструкції з експлуатації автомобіля або сервісної книги. Також можна звернутися на сервіс або магазин автозапчастин.

Чи можна змішувати антифризи одного кольору?

Колір антифризу не гарантує його сумісності. Змішувати можна тільки антифризи одного типу, наприклад силікатні з силікатними або карбоксилатні з карбоксилатами.

Як правильно долити антифриз?

Антифриз необхідно доливати на холодну, тобто, коли температура двигуна не перевищує 60 градусів Цельсія. Це необхідно для того, щоб уникнути опіків.

Зверніть увагу!

Антифриз згодом втрачає свої властивості та може змінювати колір. Тому, якщо ви бачите в бачку рідину жовтого кольору, це не означає, що вона спочатку була такою.

Читайте також:

Вони ніколи не підведуть: названі найнадійніші автомобілі для всієї родини

Ви про таких не знали: як виглядали незвичайні машини Ford-молодшого. Фото

Схожий на космічний корабель: як виглядав рідкісний мінівен ЗАЗ, зроблений зі склопластику

Утре ніс навіть закордонним позашляховикам: як виглядає повнопривідний ЗАЗ "Таврія", про який ніхто не знав