Віце-прем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій, а також міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, поділився інформацією про підготовку законопроекту з митного оформлення автомобілів у додатку "Дія".

«Ми вже зареєстрували закони про розмитнення, але їх не було прийнято. Однак хочу сказати і зроблю вам спойлер, що до кінця цього року зареєструють оновлений законопроект»,— сказав Федоров.

Віце-прем'єр зазначив, що нова версія законопроекту щодо митного оформлення автомобілів у "Дії" отримала широку підтримку від багатьох депутатів, які вважають, що ця послуга може призвести до трансформації в роботі митниці. Міністерство фінансів також підтримує пропозицію, а особисто прем'єр-міністр Денис Шмигаль проконтролює її розвиток.

Федоров висловив сподівання на успішну реєстрацію законопроекту до кінця року, зазначивши, що його розгляд у парламенті заплановано на 2024 рік.

Важливим аспектом ініціативи є прагнення спростити процес митного оформлення автомобілів, виключивши людський фактор та покращивши прозорість процедур.

У запропонованій формулі для розмитнення враховуються різні фактори, такі як об'єм двигуна, рік випуску та марка автомобіля.

Згідно з презентацією, представленою разом із законопроектом, нова система розмитнення може знизити витрати для власників автомобілів порівняно з поточною практикою. Це також має сприяти зменшенню ризиків корупції, пов'язаних із оцінкою вартості транспортних засобів під час митного оформлення.

Читайте також: