Сильні морози можуть стати проблемою для автомобілістів. Щоб завести машину в таких умовах, необхідно дотримуватися кількох простих правил.

Докладніше про те, як без проблем завести машину в сильний мороз, читайте у нашому матеріалі.

Підготовка

Перед тим, як вирушити в дорогу, переконайтеся, що ваша машина готова до морозу. Переконайтеся, що у вас є достатньо палива, а також справний акумулятор, стартер та свічки запалювання.

Запуск двигуна

Якщо температура повітря нижча за -20 градусів, перед запуском двигуна рекомендується прогріти салон. Це можна зробити, увімкнувши пічку на повну потужність і зачекавши кілька хвилин.

Потім увімкніть запалювання, не заводячи двигун. Це дозволить електроніці підготуватись до запуску. Зачекайте, доки стрілки приладів не встановляться на своїх місцях.

Після цього вичавіть зчеплення (на автоматі – педаль гальма) і акуратно повертайте ключ у замку запалювання. Якщо двигун не завівся з першої спроби, зробіть паузу в 30-40 секунд і спробуйте ще раз.

Якщо після трьох спроб двигун так і не завівся, зверніться за допомогою до професіоналів.

Секрети запуску двигуна у мороз

Якщо ви відчуваєте, що двигун ось-ось заведеться, але йому не вистачає трохи палива, ви можете спробувати підгазувати. Це може допомогти двигуну запуститися.

Ще один спосіб запустити двигун у мороз - "прикурити" від іншої машини. Однак, цей метод слід використовувати тільки в крайніх випадках, оскільки він може пошкодити акумулятори обох машин.

Попередження

Не рекомендується заводити двигун у мороз, якщо акумулятор розряджений. У цьому випадку можна зашкодити стартер.

Також не рекомендується заводити двигун, якщо свічки запалювання заливає бензином. У цьому випадку потрібно просушити свічки.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете завести машину у сильний мороз та уникнути проблем.

Читайте також:

Багато хто про це не знав: як правильно буксирувати автомобіль, якщо на ньому встановлена ​​автоматична коробка передач

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі