Ніхто з автомобілістів не заперечуватиме, що взимку дороги в містах і селах перетворюються на непрохідну смугу випробувань, вкриту суцільною снігово-грязевою кашею. І від цього насамперед страждає автомобіль. Ще б пак, різке зниження або постійне коливання температури повітря, висока вологість і безперервні опади - все це призводить до погіршення роботи деяких вузлів машини. Саме тому якщо не підготуватись ґрунтовно до таких умов, то кожен автовласник ризикує потрапити або в ДТП, або на гроші прямо серед новорічних свят.

Щоб уникнути усіляких неприємних "сюрпризів" взимку, рекомендуємо звернути увагу на такі моменти:

Гумові ущільнювачі у дверних отворах авто потрібно тримати в постійній чистоті, а також не забувати обробляти їх силіконовим мастилом у вигляді спрею перед тим, як залишати автомобіль на парковці. Силікон має водовідштовхуючий ефект і запобігає попаданню вологи.

Проблема примірзаючих двірників. Найпоширеніший метод вирішення цієї проблеми - натирання м'яких лопат склоочисників спиртом. Завдяки цьому вони справно працюватимуть навіть при екстремально низьких температурах. Другий метод передбачає використання картонних коробок чи інших виробів із картону. Підставивши їх під двортині та залишивши на ніч, водій не допустить примерзання очищувачів до лобового та заднього скла.

Так, якщо водій бажає тримати салон машини в ідеальному порядку, то потрібно постійно стежити за герметичністю кабіни. Водій повинен регулярно перевіряти стан ущільнювачів дверей і стежити за тим, щоб усі вікна в машині були закритими.

Заклинювання ручного гальма. З цією поширеною проблемою стикаються водії, які часто залишають машину "ночувати" під ухилом. За ніч гальмівні колодки примерзають до дисків, і на те, щоб зрушити з місця вранці, у водія йде багато сил і часу. Проте, якщо це таки сталося, то колодки можна облити теплою водою. При цьому потрібно пам'ятати, що вода на морозі досить швидко замерзає, тому відразу після "душа" елементів гальмівної системи необхідно розпочати рух. Також рекомендується після паркування не відразу ставити автомобіль на ручне гальмо. Найкраще трохи почекати, щоб гальмівні колодки та диски охолонули.

Читайте також:

Червона, синя або зелена: чому рідину для автомобільного омивача фарбують у різні кольори

Газ на автозаправках знову дорожчає: скільки зараз обійдеться заправити автомобіль із ГБО

Російські системи ППО вже б'ють по житлових будинках росіян просто під Москвою: що відомо

Ось це людина додумалася: українець навчився робити свій бензин із пластику. Він навіть заправляє мотоцикл