Зарядка телефону в машині - справа звичайна і звична. Більше того, багато водіїв вважають, що прожити без кондиціонера чи протизаносної системи в автомобілі вони зможуть, а ось без підзарядки для улюбленого гаджета вже ніяк. Ось тільки автоексперти не рекомендують заряджати смартфон від бортових розеток і навіть від USB-слотів, адже це небажане для самого смартфона.

І справді, коли під рукою не виявилося зарядного пристрою, телефон можна зарядити і в автомобілі. Однак не слід зловживати цією можливістю, оскільки такий метод заряджання скорочує життя телефону в геометричній прогресії.

Причина, як завжди, лежить на поверхні і криється в силі струму: стандартний смартфон, той самий iPhone, чорним по білому пише на своїх зарядках – 1А. Саме така сила струму потрібна приладу, щоб зарядитися безболісно. Напруга у разі не перевищує 5 Вольт. А тепер звернемо увагу на напругу в стандартній автомобільній розетці — там 12 Вольт, і автовиробники це не приховують. На багатьох «прикурювачах» навіть є відповідний напис – 12V.

Ось і виходить, що телефон починає сильно грітися, а батарея гаджета досить швидко починає втрачати ємність і роздмухуватися. Як результат - відвідування майстерні або відро для сміття вже через рік експлуатації.

Тому краще здебільшого заряджати смартфон від "рідний" зарядки, а від інших приладів – лише у надзвичайних випадках, коли іншого виходу немає.

Основні поради для правильної зарядки

Експерти виділяють кілька простих рекомендацій, які допоможуть уберегти батарею під час заряджання:

  • Не тримайте смартфон під впливом сонячних променів. Тим більше, коли він заряджається. Намагайтеся відключати інтернет та закривати фонові процеси, щоб смартфон не відчував додаткового навантаження.
  • Не розряджайте смартфон до нуля: краще дотримуватись мінімального порога в 15-20%, а якщо немає можливості зарядити телефон, увімкніть енергозберігаючий режим.
  • Іноді все ж таки потрібно розряджати батарею. Наприклад, Google рекомендує розряджати пристрої нижче 10%, але не до нуля.
  • При тривалому зберіганні смартфона краще заряджати акумулятор на 50-80%. Це потрібно робити, якщо пристрій просто лежить без діла.
  • Переконайтеся, що у вашій оселі немає проблем з електропроводкою. Не повинно бути стрибків напруги та збоїв, інакше у смартфона можуть виникнути проблеми.

Щоб телефон заряджався швидше:

  • включити режим польоту
  • віддавайте перевагу зарядці від розетки та рідної зарядки
  • не забудьте закрити всі програми у фоновому режимі
  • вимкніть процес синхронізації та виберіть функцію "Тільки зарядка"

Читайте також:

Їх уже кілька тисяч: на кордон України з Польщею стягують величезну кількість вантажівок. Подробиці

Його кожен знав у вічі: не стало зірки серіалів "Вулиці розбитих ліхтарів" і "Убивча сила"

Стільки не просять навіть за б/в машину: Nissan показав найновіший і найдешевший кросовер

Росіяни думали, що це надзвичайний землетрус: перші подробиці потужних вибухів у Смоленську