Принца Філіпа відправлять в останню путь на катафалку "Land Rover", який він сам і розробив

Про те, що принц Філіп був великим шанувальником авто "Land Rover", і його тіло розмістять на єдиному екземплярі катафалка - позашляховика, спроєктованого ним же за життя, повідомляє у своєму сюжеті на YouTube видання "The Telegraph".

Катафалк темно-зеленого кольору Створений на базі позашляховика "Land Rover Defender TD5 130", і зібраний в Соліхалле ще у 2003 році. Авто отримало відкриту задню частину кузова як у пікапа, а всередині розташовані особливі опори для фіксації труни.

"Land Rover". Фото: скріншот YouTube-відео.
"Land Rover". Фото: скріншот YouTube-відео.

Позашляховик повинен очолити траурну процесію, яка пройде від входу в Віндзорський замок до каплиці Св. Георгія, в супроводі членів королівської сім'ї. Через пандемію коронавірусної інфекції, відвідати прощання в каплиці зможуть тільки найближчі родичі Філіпа, при цьому, стала доступна інформація, що онуків, принца Гаррі та Вільяма, на цій панахиді розділять.

"Land Rover". Фото: скріншот YouTube-відео.
"Land Rover". Фото: скріншот YouTube-відео.

Глава "Jaguar Land Rover" Тьєррі Боллор з ностальгією згадав про глибокі знання принца Філіпа і його постійний інтерес до проєктування дизайну автомобілів. За всі ці минулі роки, торгова марка вважала величезною честю вести справи з герцогом Единбурзьким, що віддає перевагу авто "Land Rover" і в приватному житті.

Як стверджує Боллор, під час своїх візитів на виробництво Філіп не уникав спілкування з сотнями співробітників, і показував свої блискучі.

Нагадаємо, що церемонія прощання повинна відбутись в каплиці Св.Георгія о третій годині дня(п'ять годин вечора за Києвом).

Повний огляд унікального автомобіля, створеного за участю принца Філіпа, доступний трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що У мережі показали дуже рідкісний "Москвич", який ніхто раніше не бачив.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що у Великобританії двоє автолюбителів виявили справжній скарб для автомобіліста.

А до цього ми розповідали про те, що на одному з німецьких майданчиків виставили на продаж радянський автомобіль ГАЗ - 24 "Волга" 1983 року випуску в ідеальному стані.