У Великобританії двоє автолюбителів виявили справжній скарб для автомобіліста

По всьому світу розкидано безліч "капсул часу"- занедбаних гаражів або приміщень, в яких залишили старі і іноді рідкісні і добре збережені автомобілі. Часом, однак, шукачам подібних капсул трапляються справжні скарби, як, наприклад, блогеру з YouTube-каналу "Lost Andventures".

Автор каналу, Бен, разом зі своїм другом Ераном відвідали одну занедбану протягом декількох років будівлю у Вінчестері. Діставшись до місця призначення і проникнувши в будівлю, автолюбителі виявили справжній скарб.

У приміщенні розташовувався цілий парк прототипів спортивних машин, класичні машини таксі і гоночні автомобілі, а також безліч дерев'яних макетів автомобілів. На додачу до цього друзі знайшли велику кількість деталей і вузлів для мотоциклів і машин.

Серед безлічі машин, розташованих там, окремої згадки гідна рідкісна модель Bristol, Bentley Continental Flying Spur. Там же стоїть класична модель таксі Beardmore 1957, випущена в 1957 році. Є машини і зовсім ексклюзивні, наприклад прототип Bristol Fighter 1982 року випуску. Всього в гаражі знаходилося 15 машин, які, схоже, стояли на одному місці протягом довгого часу, оскільки вони вкрилися товстим шаром пилу.

У минулому ця будівля належала компанії Bristol Cars, яка була останнім незалежним виробником автомобілів у Великобританії. Кінець компанії прийшов буквально в травні минулого року через шкоду економіці, нанесеного пандемією коронавірусу. Представник цієї компанії заявив, що автомобілі, який знайшов блогер- "мотлох, що не представляє цінності".

Тим не менш, оцінювач з Wyles Hardy & Co Девід Флетчер заявив, що все, що знаходилося в знайденому гаражі буде коштувати близько мільйона фунтів стерлінгів, що в перерахунку на долари становить приблизно 1,3 мільйона.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російський художник-автолюбитель опублікував рендери "Запорожця", якби він встав на конвеєр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали 12 різних версій "Запорожця", випущених за той час, що модель стояла на конвеєрі.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали "Запорожець", знайдений в гаражі. Автомобіль простояв на одному місці протягом 30 років.