У мережі показали дуже рідкісний Москвич, який ніхто раніше не бачив.

Автомобіль Москвич мав дуже багато модифікацій, але деякі з них так і не увійшли в масове виробництво. Наприклад, в мережі показали модель під назвою "Яуза", яка була сконструйована в 1980-му році.

Планувалося, що модель стане наступником сімейства "2141". Зовні дослідні зразки даної моделі виглядали вельми неординарно, так її кузов мав клиноподібний профіль і високу корму. Вигляд машини був виконаний в стилістиці модного в ті часи біодизайну-округлий кузов, плавні переходи нечисленних площин. Розробники розраховували на те, що така модель відразу отримає велику популярність, так як вона відповідала всім вимогам того часу.

"Яуза" мала два ряди бічних вікон, при цьому опускалися тільки нижні. На автомобілі був встановлений експериментальний двигун 414, об'ємом 1,8 л і потужністю 95 к.с., який повинен був випускатися в споруджуваному моторному цеху. Передбачався навіть випуск повнопривідного варіанту. Деякі агрегати і вузли "Яузи" випробовувалися на автомобілях АЗЛК-2141.

Готовий зразок цього авто був виготовлений тільки 1991 році. Він мав хороші технічні характеристики і підвищену комфортабельність. Всього було створено три таких екземпляри. Але в процесі випробувань, які проходили будь-які авто, були виявлені певні недоробки.

Тому модель була визнана нерентабельною і будь-які роботи по ній були припинені. Але найцікавіше те, що після цієї моделі на заводі нічого нового не придумали. Після почалися сербезні пробоїми з фінансуванням.

Раніше Hyser писав про те, що у мережі показали Lada Largus з новим мотором, водії поставили "діагноз".

Також писали, що в Україні створюють першокласний електрокар, ніби з 23 століття прибув.

Нагадаємо, що у покинутому контейнері знайшли новенький мотоцикл" Дніпро", що стояв десятки років.