У столиці України випадково виявили покинуте кладовище раритетних автомобілів

Про те, що в одному з районів Києва можна знайти звалище зі старими автомобілями, а Знаходиться це затишне місце на березі річки Дарниця, поблизу від ТЕЦ-4, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook пише паблік "Лівобережжя Київське".

На знімках можна розгледіти відносно непогано збережену радянську класику - "Волгу" ГАЗ-21 в кольорах служби таксі та УАЗ-469. А ось по іржавих остовах насилу, але можна дізнатися, залишки старих "Volkswagen T3 Transporter"і" Renault Laguna". Природно, що хоча про звалище авто знали не всі, то вже зараз це сакральне місце вже стає популярним серед любителів фотосесій.

Газ-21 "Волга". Фото: facebook.com/kiev.leviybereg
Газ-21 "Волга". Фото: facebook.com/kiev.leviybereg

Нагадаємо, що "Волгу" ГАЗ-21 почали використовувати як таксі в далекому 1957 році. Зараз рідкісні збережені екземпляри таких "Волг" стали предметом колекціонування і невпинного шанування. Від стандартних "Волг" такі автомобілі відрізнялися більш дешевим салоном з практичних матеріалів(штучна шкіра замість велюру), а замість стандартного радянського радіоприймача в панель приладів монтували таксометр.

Також, відмінною особливістю таксомоторів стали нанесені по всьому борту візерунок шахової дошки, яскраво-жовтий колір кузова і світиться "зелений Світлячок" у верхньому правому куті переднього скла. Хтось вважав, що пекучий зелений сигнал означав - дана машина вільна, але також існувала і міська легенда, що після засліплення фарами зустрічного авто, досить подивитися на зелене світло, і воно дасть відпочинок втомленим за зміну очам.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що незвичний на вигляд, але функціональний пікап, пропонують купити в Рівному.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що в Україні розробили унікальний броньований електромобіль-амфібію" Шторм", який презентували на виставці в Об'єднаних Арабських Еміратах.

А до цього ми розповідали про те, що у Мережі показали унікальний Тюнінг радянського седана ВАЗ - 2101"Жигулі".